Opcija # 1: Osnovni profil

Osnovni profil na našoj web stranici sadrži: vaše ime (puno ime i prezime ili samo ime), vašu 220x156 px fotografiju (ovo nije obavezno – ako ne želite staviti svoju fotografiju, mi ćemo koristiti neku uopćenu sliku), kratak opis vaših vještina i radnog iskustva (30-40 riječi) i način na koji vas poslodavci mogu kontaktirati (e-mail adresu).

Ovdje možete vidjeti kako takav profil izgleda.

Uz to besplatno nudimo primjer životopisa i popratnog pisma za vozače kamiona. Ako želite možemo vam (također besplatno) poslati e-mail s listom od stotinjak trenutno otvorenih poslova za vozače kamiona u Kanadi. Sve što trebate uraditi je da se upišete u naš adresar (mailing list) da biste primali naš e-mail jednom mjsečno s listom od 100 trenutno otvorenih poslova za vozače kamiona.

Ova opcija je najpogodnija za one vozače kamiona koji žele sami tražiti posao ali žele da njihovi podaci budu dostupni kanadskim poslodavcima kako bi ih oni mogli kontaktirati ukoliko to žele.

Za cijenu ove usluge molimo provjerite naš cijenovnik.

Opcija #2: Prošireni profil

Prošireni profil sadrži puno više informacija o vozačima kamiona. Kanadski poslodavci će prvo vidjeti vaš Osnovni profil, kao što je opisano iznad, ali će imati mogućnost da kliknu na POGLEDAJTE PROŠIRENI PROFIL i to će ih odvesti do cjelog profila vozača.

Ovdje možete vidjeti kako izgleda prošireni profil.

Glavni dijelovi Proširenog profila su: video prezentacija, kopija rezimea, popratno pismo, pismo preporuke i potvrda o nekažnjavanju. Ako želite vi možete postaviti sve te dokumente na svoj profil, ili samo neke od njih. Svi dokumenti će biti zaštićeni lozinkom i kanadski poslodavci će ih moći otvoriti samo ako prvo kontaktiraju vozača i dobiju lozinku od njega.

Dodatno, Prošireni profil sadrži sažetak sa vozačevim radnim iskustvom, obrazovanjem i postignućima, kao i kontakt podatke na koje ih poslosdavci mogli kontaktirati.

Najvažniji dio Proširenog profila je vozačeva kratka video prezentacija (3-5min). Kanadski poslodavci prime ogroman broj rezimea/CV-a od vozača kamiona iz Kanade i inostranstva. Međutim, dobro pripremljena video prezentacija će im pružiti dodatne informacije koje se ne mogu porediti s pisanom riječi u rezimeu/CV-u.

Vaš zadatak je da postavite vašu video prezentaciju direktno na Youtube web stranicu i da nam pošaljete poveznicu (link) za taj video. Nakon toga mi ćemo postaviti vašu video prezentaciju na vaš Prošireni profil. Ako Vam treba pomoć oko toga vi nam kažite.

NAPOMENA: Od vas očekujemo da nam pošaljete sve dokumente i informacije koje su potrebne za otvaranje vašeg proširenog profila. Nećemo vam moći otvoriti Prošireni profil bez video prezentacije.

Ako trebate našu pomoć, na primjer za izradu učinkovite (3-5min) video prezentacije, ili trebate pomoć oko izrade dobrog rezimea/CV-a, mi vam definitivno možemo pomoći oko toga. Javite nam se i recite kako možemo pomoći da pripremite sve informacije/dokumente koji su potrebni za vaš profil.

Još jedna važna informacija: ako odlučite da reklamirate vaše vještine i radno iskustvo kroz Prošireni profil od vas se i dalje očekuje da kontaktirate poslodavce direktno (osim ako ne želite samo čekati da kanadski poslodavci kontaktiraju vas). Kontakt podaci na vašem Proširenom profilu će povezati Kanadske poslodavce direkto s vama (prema tome sami ćete odgovarati na sva pitanja koja Kanadski poslodavac bude imao).

NAPOMENA: Vaš Prošireni profil neće moći biti postavljen bez video prezentacije!

Za cijenu ove usluge molimo provjerite naš cjenovnik.

Opcija #3: Aktivni marketing

PREDUVJET: Otvoren Prošireni profil, kao što je opisano pod Opcijom #2

Jasno nam je da vozači kamiona provedu većinu svog vremena na putu. Onih nekoliko sati koje imaju slobodno možda ne žele provesti tražeći posao jer su preumorni i smatraju da nemaju potrebnu koncentraciju za uspješno traženje posla.

Iz tog razloga nudimo uslugu Aktivni marketing. Šta to zapravo znači?

To znači ako nam vozači kamiona daju pisani pristanak mi za njih možemo uraditi sljedeće:

  1. Otvoriti e-mail adresu s vozačevim punim imenom i prezimenom naznačenim u e-mail adresi (ova e-mail adresa će biti ugašena po isteku ugovora o uslugama),
  2. Slati vaš rezime/CV i popratno pismo kanadskim poslodavcima (u vaše ime i s vaše novo-otvorene e-mail adrese),
  3. Svi odgovori od strane kanadskih poslodavaca će biti prosljeđeni na vašu primarnu e-mail adresu i vi ćete biti odgovorni za komunikaciju s poslodavcem. Od vas se očekuje da odgovorite na pitanja koja poslodavac postavi,
  4. Mi ćemo kontaktirati najmanje deset poslodavaca na dan (osim vikendom ili praznicima).

Dakle, ukoliko se odlučite za ovu opciju mi ćemo slati vaš rezime/CV kanadskim poslodavcima u vaše ime kao što je opisano iznad. S druge strane, vaša obaveza će biti da odgovorite poslodavcu kada vas poslodavac kontaktira.

Za cijenu ove usluge molimo provjerite naš cjenovnik.

Opcija #4: Ciljni Aktivni marketing

PREDUVJET: Prošireni profil kao što je opisanu pod Opcijom #2.

Ova opcija je vrlo slična prethodno opciji (Opcija #3: Aktivni marketing). Glavna razlika je u tome što će naši stručnjaci za marketing također odgovarati na poslodavčeve poruke i pitanja (vi ćete biti obaviješteni kad god kanadaski poslodavac pošalje nekakav odgovor). Glavni cilj ove opcije je da se vozačima osigura intervju za posao s kanadskim poslodavcem putem Skype-a.

Dakle, ova opcija za cilj ima da se za vas osigura intervju putem Skype-a s kanadskim poslodavcem.

Kada se za vas ugovori intervju putem Skype-a ugovor koji ste sklopili na početku s našim sturčnjacima za marketing će biti potpuno izvršen. Ako iz bilo kog razloga budete morali otkazati ili pomjeriti termin zakazanog Skype razgovora sami ćete morati dogovoriti novi Skype razgovor s poslodavcem (ili možete potpisati novi ugovor s našim stručnjacima za marketing i oni će pokušati dogovoriti novi Skype intervju za vas).

Za cijenu ove usluge molimo provjerite naš cjenovnik.

Opcija #5: Pripremanje resumea (CV)

Prvi kontakt s kanadskim poslodavcima tražitelj posla obicno napravi kad pošalje svoj rezime/CV poslodavcu.

U Evropi se koristi CV format, a u Sjevernoj Americi (Kanada i SAD) malo drugačiji format tog istog dokumenta. Ako već imate CV potrebno ga je prepraviti u rezime format (format koji se koristi u Sjevernoj Americi).

Bez obzira da li želite tražiti posao sami ili ćete koristi neke od naših usluga, u svakom slučaju će vam trebati dobro pripremljen rezime. Dobar rezime je dokument koji s jedne strane prikazuje vaše stvarno obrazovanje, radno iskustvo, vještine i postignuća, a s druge strane izgleda privlačno potencijalnim kanadskim poslodavcima.

Sanja i Marija vam mogu pripremiti dobar rezime i popratno pismo, koji će potpuno zadovoljiti očekivanja potencijalnih kanadskih poslodavaca.

Ako odlučite otvoriti Prošireni profil na našoj web stranici za to će vam biti potreban ažuriran rezime i popratno pismo.

Ako već imate uređen rezime ili ga možete urediti sami onda, naravno, ne morate plaćati Sanju ili Mariju za tu uslugu.

Za cijenu ove usluge molimo provjerite naš cjenovnik.

Opcija #6: Prevođenje i tumačenje

Za vozače kamiona iz bivše Jugoslavije: Marija može prevesti sve vaše dokumente s vašeg maternjeg jezika na engleski.

Ti dokumenti mogu biti: pisma preporuke, uvjerenje o nekažnjavanju, vozačka dozvola i sl.

Ove usluge su dostupne svim vozačima bez obzira da li koriste neke druge usluge navedene ovdje. Za više informacija molimo posjetite Marijinu web stranicu.

Da budemo iskreni: većina vozača kamiona koji ne žive na engleskom govornom području vjerovatno ne govori savršeno engleski jezik. To je činjenica koje i kanadski poslodavci i vozači trebaju biti svjesni.

Druga činjenica je da kanadski poslodavci neće zaposliti stranog vozača ako prvo ne razgovaraju s njim, bar jednom.

Stoga smatramo da bi većini stranih vozača kamiona koji govore nešto malo engleskog dobro došao prevoditelj/tumač za vrijeme Skype razgovora s kanadskim poslodavcem. Tumač/prevoditelj može zauzeti pasivnu poziciju i ako razgovor teče glatko tada on ne treba da se upliće, ni pomaže. Ako se desi da dođe do nerazumjevanja između vozača i poslodavca i razgovor ne može teći dalje, tada tumač može uskočiti i pomoći, da se razjasne sve komunikacijske barijere, kako bi se razgovor uspješno nastavio dalje.

Ukoliko vam zatreba ova usluga Sanja i Marija vam mogu pomoći oko toga. Njih možete angažirati kao tumače/prevoditelje za vrijeme vašeg Skype razgovra s poslodavcem.

Za cijenu ove usluge molimo pogledajte naš cjenovnik ili Marijinu web stranicu.

Opcija #7: Uređivanje video prezentacije

Najvažniji dio vašeg Proširenog profila je vaša video prezentacija.

Idealna video prezentacija, trebala bi biti:

  1. dužine između 3 do 5 minuta,
  2. snimljena u visokoj rezoluciji - High Definition (720p),
  3. uređena na način da kanadski poslodavci lako mogu vidjeti da ste vi prava osoba za njihovu kompaniju.

Naravno, možete snimiti video i s vašom web kamerom ili kamerom s vašeg telefona ali video zapisi koji zadovoljavaju gore navedena tri uvjeta će izgledati puno bolje.

Savan vam može pomoći da složite dobru video prezentaciju.

Sve što trebate uraditi je da mu pošaljete vaš video zapis u trajanju od najmanje 10 minuta. On će isjeći one dijelove koji su najpogodniji, te od datog materijala složiti najbolju moguću video prezentaciju za vas.

Isto tako on vam može dati savjet i preporuke kako da snimite vaš desetominutni video da bi dobili najbolji materijal kojeg bi on mogao iskoristiti za izradu privlačne video prezentacije za vaš Prošireni profil.

Za cijenu ove usluge molimo pogledajte naš cjenovnik.

Opcija #8: Radna dozvola i LMIA applikacija

Kada dobijete ponudu za posao od kanadskog poslodavca prešli ste više nego pola puta do kanadske radne dozvole.

Prije nego aplicirate za radnu dozvlu u kanadskom uredu za vize „Canadian visa office“ (ili u nekim slučajevima na aerodromu, kada stignete u Kanadu) vaš poslodavac će morati aplicirati i dobiti za vas takozvani Labour Market Impact Assessment ili LMIA (Procjena uticaja na tržište rada).

Milorad Borota je kanadski imigracijski savjetnik koji živi i radi u Vankuveru, BC, skoro 20 godina. On može pomoći vašem poslodavcu oko aplikacije za LMIA a kasnije može pomoći vama da aplicirate za radnu dozvolu.

Za cijenu ove usluge, molimo, pogledajte naš cjenovnik ili direktno kontaktirajte Milorada.

Ako sami želite aplicirati za radnu dozvolu ili želite angažirati nekog drugog da vam pomogne oko toga to slobodno možete uraditi. Svakako i dalje možete koristiti sve druge usluge koje vam nudimo na ovoj web stranici.